Tîrg de produse tradiționale și ecologice în weekend la Sibiu
Data: 26/04/2011
Organizatorii evenimentului sunt: Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu, Asociația producătorilor de produse tradiționale și ecologice Mărginimea Sibiului, Fundația ADEPT și Complexul Național Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Răsfăț culinar
Papilele gustative vor fi răsfățate cu delicioase prăjituri de casă, alviță, turtă dulce, prăjituri săsești, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caș de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulcețuri (de trandafiri, căpșuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), și multe alte delicatese culinare românești.
La această ediție am invitat și un producător din Tulcea cu produse tradiționale din pește. Mâncărurile preparate la ceaun îi vor răsfăța cu aromele specifice pe cei doritori și pofticioși: tocăniță de oaie, balmoș, cocoloș cu brânză, păstramă la grătar și scovărzi de Tilișca. Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor și producătorilor de specialități tradiționale de calitate cât și prezentarea produselor atestate tradițional de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Târgul se înscrie și în proiectul dezvoltat de Fundația ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanțat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru creștere economică și dezvoltare sustenabilă în România.
sursa: adevarul.ro
A treia ediție a Târgului de produse tradiționale și ecologice, ce se desfășoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are loc sâmbătă și duminică, 30 aprilie și 1 mai 2011 între orele 10-18. Pe durata anului 2011, Târgul de produse tradiționale și ecologice se va organiza după următorul program: 21-22 mai, 11-12 iunie, 25-26 iunie, 9-10 iulie, 23-24 iulie, 6-7 august, 20-21 august, 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 15-16 octombrie.
După succesul primelor două ediții ale târgului desfășurate în acest an organizatorii, împreună cu producătorii continuă seria târgurilor, oferind doritorilor bucate dintre cele mai naturale, preparate cu multă grijă și dăruire. Vor fi expuse spre gustare și achiziționare produse tradiționale atestate din județele Sibiu, Alba și Mureș.A treia ediție a Târgului de produse tradiționale și ecologice, ce se desfășoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are loc sâmbătă și duminică, 30 aprilie și 1 mai 2011 între orele 10-18. Pe durata anului 2011, Târgul de produse tradiționale și ecologice se va organiza după următorul program: 21-22 mai, 11-12 iunie, 25-26 iunie, 9-10 iulie, 23-24 iulie, 6-7 august, 20-21 august, 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 15-16 octombrie.
Organizatorii evenimentului sunt: Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu, Asociația producătorilor de produse tradiționale și ecologice Mărginimea Sibiului, Fundația ADEPT și Complexul Național Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Răsfăț culinar
Papilele gustative vor fi răsfățate cu delicioase prăjituri de casă, alviță, turtă dulce, prăjituri săsești, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caș de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulcețuri (de trandafiri, căpșuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), și multe alte delicatese culinare românești.
La această ediție am invitat și un producător din Tulcea cu produse tradiționale din pește. Mâncărurile preparate la ceaun îi vor răsfăța cu aromele specifice pe cei doritori și pofticioși: tocăniță de oaie, balmoș, cocoloș cu brânză, păstramă la grătar și scovărzi de Tilișca. Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor și producătorilor de specialități tradiționale de calitate cât și prezentarea produselor atestate tradițional de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Târgul se înscrie și în proiectul dezvoltat de Fundația ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanțat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru creștere economică și dezvoltare sustenabilă în România.