Distribuția gratuită Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2020

Dragi prieteni, dragi membri, dragi țărani, țărănci, grădinari și toti cei pasionați de agricultura țărănească și hrană sănătoasă,

Cu mândrie și uimire totodată, vă anunțăm că am ajuns la limita de primire de comenzi de semințe. Campania de distribuție de semințe țărănești Eco Ruralis închide formularul de comandă online, după o zi de la publicare. Am ajuns la 3100 comenzi înregistrate, capacitatea noastră anul acesta fiind de 3000. Vom onora toate comenzile primite online și prin telefon. Celor care au comandat semințe, le transmitem că vom trimite prin poștă semințele în săptămâna aceasta și următoarea. Celor care nu au apucat să comande gratuit semințe anul acesta le spunem că această campanie va continua și în anii următori și sperăm să creștem capacitatea cu ajutorul a mai mulți mici producători de semințe.

Ca să întelegeți mai bine cum funcționează aceasta campanie, sunt necesare următoarele clarificări. Toate comenzile vor fi procesate de câteva familii de țărani și țărănci împreună cu voluntari din județul Buzău. Capacitatea de procesare este de aproximativ 300 de comenzi pe zi. Asta înseamnă că vom avea nevoie de 9-10 zile pentru trimiterea tuturor comenzilor. Din momentul trimiterii mai durează 2-3 zile serviciul poștei romane. Există bineînțeles și cazuri de întărzieri, dar vă rugăm să aveți răbdare.

Plicurile în care punem semințe includ și documente informative. Anul acesta în plicurile dumneavoastră se va regăsi și o petiție prin care cerem guvernului României și Uniunii Europene să limiteze folosirea pesticidelor din cauza efectelor nocive asupra albinelor. Vă rugăm să dați curs acestui demers și să trimiteți petiția la adresa menționată.

De asemenea, ne face o deosebită plăcere să vă propunem să comandați semințe de la țărani, mici producători membri ai Eco Ruralis:

ECO GOSPODĂRIA - www.ecogospodaria.ro Comenzi la telefon: 0233 272 934 sau 0766 697 993 (răspunde Dragoș Iordănescu) e-mail: ecogospodaria@gmail.com Este o gospodărie țărănească din satul Secuieni, județul Neamț, condusă de o familie de tineri țărani. Se axează pe promovarea produselor sănătoase și tradiționale.

CUCU PETRU sau NEA' VALI - www.seminteromanestidelegume.ro Comenzi la: telefon: 0721951095 - 0741382220 e-mail: valicucu2006@yahoo.com Nea' Vali este din comuna Bălțătești, jud. Neamţ. Se ocupă de aproape 40 de ani de agricultură și semințe. Ţăran legumicultor cu experienţă, nea' Vali este dedicat pasiunii sale pentru conservarea soiurilor vechi de legume.

SEMINȚE VII - www.seminte-vii.ro Comenzi la telefon: 0767 893 239 (răspunde Stela Zămoiu) e-mail: stela_zamoiu53@yahoo.com Semințe Vii este formată din 4 familii de mici producători de semințe tradiționale din satul Dâmbroca, județul Buzău. În grupul Semințe Vii sunt 3 generații de țărani (bunici, părinți, nepoți), care aduc laolaltă experiența, energia și speranța că vor continua această ocupație foarte mult timp de aici înainte.

Vă mulțumim! Cu drag, Comitetul de coordonare Eco Ruralis

• Română  • English